Pāvests aicina pasauli nepalikt vienaldzīgai pret cilvēcisko traģēdiju Irākā un Sīrijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks savā tradicionālajā Lieldienu uzrunā «Urbi et Orbi» jeb «Pilsētai un pasaulei» aizlūdzis par to, lai Irākā un Sīrijā «noklust ieroču dārdoņa» un karojošo grupējumu starpā izdodas atjaunot mierīgas attiecības.

Viņš aicinājis starptautisko sabiedrību nepalikt vienaldzīgai pret «neaptveramo cilvēcisko traģēdiju, kas izvērsusies šajās valstīs un daudzo jo daudzo bēgļu drāmu».

Vienlaikus pāvests izteicis cerību, ka ceturtdien panāktā Irānas un pasaules lielvaru vienošanās jautājumā par Teherānas kodolprogrammu var palīdzēt ceļā uz «drošāku un brālīgāku pasauli».

Pēc pāvesta teiktā, viņš aizlūdza par mieru, pirmām kārtām, Sīrijā un Irākā, kā arī Izraēlā un palestīniešu teritorijās, Nigērijā, Dienvidsudānā, Sudānā un Kongo Demokrātiskajā Republikā.

Vēl pāvests aicināja aizlūgt par studentiem, kurus islāmistu grupējuma «Al-Shabab» kaujinieki šonedēļ nogalināja Kenijas pilsētā Garisā.

Par spīti tam, ka lija lietus, uz pāvesta celebrēto Lieldienu misi un viņa svētību Romai un pasaulei «Urbi et Orbi» Svētā Pētera laukumā Vatikānā bija sapulcējušies tūkstošiem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu