ES komisārs: ES apsver imigrācijas noteikumu mainīšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) ir nobažījusies par bloka esošajiem imigrācijas noteikumiem un meklē iespējas to grozīšanai, otrdien paziņojis ES migrācijas un iekšlietu komisārs Dimitris Avramopuls.

«Es zinu, ka Grieķijas valdība ir nobažījusies, Eiropas Komisija (EK) arī ir nobažījusies,» viesojoties Atēnās, paziņoja Avramopuls.

Viņš piebilda, ka pastāv kolektīva vēlme kaut ko mainīt.

Grieķija ir viens no galvenajiem mērķiem tūkstošiem imigrantu, ka vēlas nokļūt Eiropā. Atēnas jau sen aicina Briseli pārskatīt esošos noteikumus, kas nosaka, ka pirmajai ES valstij, kurā imigrants iekļūst, ir jāapstrādā tā patvēruma pieprasījums.

«Grieķija ir kļuvusi par cilvēku dvēseļu krātuvi. Tā nav grieķu problēma, tā ir eiropiešu problēma,» pēc tikšanās ar Avramopulu norādīja Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs.

Viņš uzsvēra, ka ES būtu ļoti uzmanīgi jāpieiet jautājumam par patvērumu lūdzēju un tā dēvēto ekonomisko bēgļu pārdali ES ietvaros.

Grieķijā pie varas esošā radikāli kreisā partija «Syriza» par vienu no savām prioritātēm ir izvirzījusi valsts imigrācijas stratēģijas pārskatīšanu, sākot ar iepriekšējās valdības atvērto imigrantu aizturēšanas centru slēgšanu.

Pārlieku lielais imigrantu skaists šajos centros un sūdzības par policistu pārkāpumiem noveda pie vairākiem imigrantu badastreikiem un vienas pašnāvības februārī.

Atēnas pēdējos gados pieprasījušas arī vairāk līdzekļu no ES, lai spētu tikt galā ar pieaugošo patvērumu meklētāju pieplūdumu no tādām konflikta zonām kā Sīrija un Afganistāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu