Aktīvisti sūdzas ECT par «masveida novērošanu» Lielbritānijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Cilvēktiesību aizsardzības organizācijas piektdien paziņoja, ka ir vērsušās Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) ar sūdzību par Lielbritānijas valdības izvērstajiem «masveida novērošanas» pasākumiem.

«Amnesty International», «Liberty» un «Privacy International» paziņoja, ka tās pievienojušās septiņām citām starptautiskajām organizācijām un ir vērsušās Strasbūras tiesā ar sūdzību par Lielbritānijā «milzīgos, nepieredzēti lielos apjomos notiekošo komunikāciju masveida pārtveršanu, savākšanu, pārbaudēm, izplātīšanu un glabāšanu».

Sūdzība iesniegta, reaģējot uz ASV izlūkdienestu bijušā darbinieka Edvarda Snoudena nopludinātajiem ASV Nacionālās drošības pārvaldes materiāliem.

«Apvienotās Karalistes novērošanas programmām ļauj turpināties nemazinātos apjomos un bezprecedenta mērogā, radot milzīgas sekas attiecībā uz cilvēku privātumu un izteiksmes brīvību,» sacīja «Amnesty International» jurists Niks Viljams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu