Sīrijas spēkiem atvairot «Islāma valsts» uzbrukumu militārai lidostai, 35 bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu atbalstošie spēki sestdien atvairīja džihādistu grupējuma «Islāma valsts» uzbrukumu nozīmīgai militārai lidostai, bet sadursmēs gāja bojā vismaz 20 kaujinieki un 15 džihādisti, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

«Kaujinieki, kas solīja lojalitāti grupējumam «Islāma valsts», piektdien uzbruka Halhalahas lidostas apkaimē Sveidas provincē,» paziņoja organizācijas vadītājs Rami Abdelrahmans.

Asadam lojālie spēki saglabāja kontroli pār lidostu un tās apkaimi, lai gan zaudēja 20 kaujiniekus. Uzbrukumā nogalināti vismaz 20 džihādisti.

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA norādīja, ka armija ir «bloķējusi «Islāma valsts» teroristu mēģinājumus iefiltrēties» teritorijās ap lidostu.

Halhalaha atrodas pie galvenā autoceļa starp Damasku un Asasda režīma kontrolēto Sveidas pilsētu, kuru kontrolē drūzi un kas lielā mērā ir izvairījusies no vardarbības Sīrijas kara laikā.

Uzbrukums Halhalahai bija pirmais, ko organizēja «Islāma valsts», tomēr lidostai iepriekš izbrukuši nemiernieki un ar starptautisko teroristu organizāciju «Al Qaeda» saistīti grupējumi.

Piektdien «Al Qaeda» atzars Sīrijā atkāpās no nozīmīgas teritorijas pie Sīrijas robežas ar Jordāniju, paziņoja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Nemiernieki un «Al Nusras fronte» pagājušajā mēnesī no režīma spēkiem pārņēma savā kontrolē Nasibas robežšķērsošanas punktu Daraas provincē Sīrijas dienvidos. Bet piektdien «Al Nusras fronte» atstāja robežpunktu, jo citi kaujinieku grupējumi norādīja, ka tas nebija iesaistīts cīņā ar Nasibu no paša sākuma.

Kaujas turpinājās arī citviet Sīrijā.

Četrus gadus ilgušajā karā Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 215 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu