Īrijā notiks Latviešu kultūras svētki - jau trijās pilsētās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijā no 30.aprīļa līdz 4.maijam notiks Trešie Latviešu kultūras svētki, informēja Latvijas vēstniecība Īrijā.

Šogad pirmo reizi svētki norisināsies ne tikai Dublinā, bet arī Karlovā un Limerikā.

Trešajos Latviešu Kultūras svētkos tiks popularizēta latviešu kultūra un tradīcijas, apmeklētāji tiks aicināti iepazīt un apmeklēt Latviju.

Svētku ietvaros 3.maijā plkst.20 Dublinā Nacionālajā koncertzālē koncertu sniegs Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava. Koncerta programmā skanēs Sergeja Rahmaņinova, Johana Sebastiana Baha, Knuta Nīsteda, Ērika Ešenvalda, Andersa Hilborga, Ģērģa Ligeti un Pētera Vaska skaņdarbi.

Svētku programmā ir paredzētas arī Latvijas Nacionālā teātra un kino izrādes, foto izstāde «Sports Latvijā», viesmākslinieku un ielu koncerti, jaunatnes forums, svētku dievkalpojums, amatnieku tirdziņš, pasākumi bērniem, Latvijas ražotāju pārtikas produktu degustācija, svētku dalībnieku gājiens un noslēguma koncerts.

Kultūras svētki ir daļa no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas Īrijā, kas tiek veidoti sadarbībā ar latviešu kopienu. Svētki tiek organizēti ar Ārlietu ministrijas, Latviešu biedrības Īrijā, Dublinas Domes, «Temple Bar Company», Latvijas ražotāju un vietējo tautiešu kolektīvu un diasporas aktīvistu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu