Aizturēts vīrietis, kurš gatavojās uzspridzināties pie Lietuvas prezidenta pils

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Irmanto Gelūno/15min.lt

Lietuvas operatīvajiem dienestiem pēc vairāk nekā divas stundas ilgas spriedzes Viļņas centrā izdevies aizturēt vīrieti, kas trešdien draudēja uzspridzināties vai palaist gāzi pie Lietuvas prezidenta pils, vēsta «15min.lt». Ap plkst.19 pretterorisma operāciju vienības «Aras» vīri pēkšņi metušies uzbrukumā, notriekuši viņu un saslēguši. Drīz pēc tam ieradusies ātrās palīdzības automašīna.

Šobrīd gan vēl nav zināms, kas atrodas lielajā koferī, ar ko aptuveni 35 gadus vecais vīrietis bija ieradies pie prezidenta pils vārtiem. Netiek arī ziņots, vai viņš bijis apbruņots.

Kā mediju pārstāvjiem pastāstījis Viļņas apriņķa policijas priekšnieks Ķēstutis Lančinsks, vīrieti izdevies aizturēt, nelietojot ieročus. Pēc viņa teiktā, draudi bijuši reāli. Vīrietis solījis iedarbināt spridzekli, bet nekādas prasības nav izvirzījis un nav arī teicis, ko pārstāv.

Šis cilvēks policijai iepriekš nav bijis zināms. Viņš runājis lietuviski, bet nesakarīgi.

Lančinsks atzinis, ka tas ir pirmais šāda veida gadījums Lietuvā. Par notikušo sākta pirmstiesas izmeklēšana pēc Lietuvas kriminālkodeksa 250.panta par terorismu.

Kā ziņots, informāciju par iespējamo spridzinātāju pie prezidenta pils policija plkst.16.40 saņēma no Lietuvas vadības apsardzes dienesta. Prezidenta biroja darbinieki pa mobilajiem tālruņiem saņēma brīdinājumu atstāt ēku pa sānu izejām. Prezidente Daļa Grībauskaite pili atstājusi jau pirms tam un atrodas drošībā. Tika evakuēta arī līdzās esošā Viļņas universitātes centrālā ēka.

Pie prezidenta pils ieradās visi operatīvie dienesti. Policija slēdza tuvējās vecpilsētas ielas. Tika izsludināts operatīvais plāns «Vairogs», pie pils ieradās «Aras» sarunvedējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu