Šteinmeiers: Vācija ir atbildīga par Baltijas valstu drošību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija ir uzņēmusies «lielu atbildību» garantēt Baltijas valstu drošību, ceturtdien paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers pēc ierašanās Somijā, vēstīja Somijas sabiedriskā raidorganizācija «Yle».

Šteinmeiers uzsvēra, ka labi izprot Baltijas valstu satraukumu par militārajiem draudiem no Krievijas puses.

Ministrs sacīja, ka Ātrās reaģēšanas spēku sastāvā ir arī Vācijas karavīri, kas pašlaik tiek apmācīti Minsteres pilsētā Vācijā, un Vācija arī palīdz patrulēt gaisa telpā virs Baltijas jūras.

«Es uzskatu, ka mēs vairāk nekā citi esam iesaistījušies šo valstu drošības garantēšanas procesā,» sacīja Šteinmeiers.

Vācijas ārlietu ministrs izteicās arī par bruņoto konfliktu Ukrainā, uzsverot, ka bija grūti iedomāties valstu robežu mainīšanu ar spēku Eiropā pēc Otrā pasaules kara.

Šteinmeiers piektdien ieradīsies Latvijā darba vizītē, kuras gaitā viņš tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Plānots, ka sarunu darba kārtībā būs Latvijas un Vācijas divpusējās sadarbības padziļināšanas perspektīvas, kā arī tiks pārrunāti aktuālākie starptautiskās darba kārtības jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu