Uz Polijas robežas aiztur afrikāņus, kas uzdodas par bēgļiem no Donbasa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas robežsargi ir aizturējuši trīs afrikāņus, kas mēģināja nelegāli nokļūt Polijā un nepatiesi uzdevās par bēgļiem no Donbasa, ceturtdienas vakarā vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Robežsardzes vienība Ļvovas apgabalā trešdien aizturēja trīs Sjerraleones pilsoņus par mēģinājumu nelegāli kājām šķērsot robežu ar Poliju, apejot robežkontroles punktu.

Aizturētie bija Ternopoles un Ivanofrankovskas augstskolu studenti 26 un 27 gadu vecumā, kas pēc atskaitīšanas no augstskolas mēģināja nelegāli nokļūt Eiropas Savienībā (ES) un kuru galamērķis bija Vācija.

Viņi sākumā robežsargiem stāstīja, ka ilgu laiku esot dzīvojuši Doņeckas apgabalā, tur notiekošo kauju dēļ esot pazaudējuši visus dokumentus un tagad glābjoties no kara.

Saskaņā ar tiesas lēmumu visi trīs afrikāņi tika saukti pie administratīvās atbildības par Ukrainas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumu, un viņiem tika piespriests naudassods 3400 grivnu (150 eiro) apmērā katram. Vēlāk ir paredzēts viņus piespiedu kārtā izraidīt uz izcelsmes valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu