Anonīms avots: Kijevā nošautā žurnālista slepkavu mašīnai bija Lietuvas numuri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Automašīna, no kuras ceturtdien nošāva Ukrainas prokrieviski noskaņoto žurnālistu un rakstnieku Oļesju Buzinu, brauca ar Lietuvas reģistrācijas numura zīmēm, lai gan sākotnēji izskanēja, ka automašīnas numura zīmes varētu būt no Latvijas vai Baltkrievijas, aģentūrai «Interfax» paziņoja anonīms avots tiesībsargājošajās institūcijās.

«Automašīnai bija Lietuvas reģistrācijas numura zīmes,» viņš atklāja.

Kijevas policija ceturtdienas vakarā paziņoja, ka Eižena Potjē ielā Kijevas Ševčenkovas rajonā ir atrasta zila «Ford» automašīna, kas līdzīga tai, kādu netālu no Buzinas slepkavības vietas fiksējušas videonovērošanas kameras.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko uzreiz pēc slepkavības paziņoja, ka izšauts no tumši zilas automašīnas «Ford Focus», kurai bijušas ārvalstu - Latvijas vai Baltkrievijas - reģistrācijas numura zīmes.

Buzina bija viens no tā dēvētās antimaidana kustības aktīvistiem. Antimaidana kustība ir aktīvistu grupa, kas vērsās pret eiropeiski noskaņoto protestu kustību, kas tiek dēvēta par Maidanu, jo galvenās protesta akcijas notika Kijevas centrālajā Neatkarības laukumā jeb Maidanā.

11.martā Buzina paziņoja, ka aiziet no laikraksta «Segodnja» galvenā redaktora amata, kurā viņš atradās no janvāra. Otrdien savā emuārā viņš paskaidroja, ka no amata aizgājis saistībā ar cenzūru laikrakstā, to, ka viņam nebija pilnvaru mainīt kadru politiku, aizliegumu laikraksta vadībai «sazināties ar plašsaziņas līdzekļiem, piedalīties sarunu šovos, komentēt jebkādas situācijas». Viņš bijis autors vairākām grāmatām un atbalstīja Ukrainas bijušo prokrievisko prezidentu Viktoru Janukoviču.

Laikraksts pieder uzņēmēja Rinata Ahmetova kontrolētajai grupai «SKM».

Šonedēļ savā dzīvoklī Kijevā nogalināts bijušais Ukrainas parlamenta deputāts no Reģionu partijas, kuru vadīja bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, un antimaidana aktīvists Oļegs Kalašņikovs.

Geraščenko žurnālistiem paziņoja, ka Buzinas un Kalašņikova slepkavības veiktas pēc vienādas shēmas. Viņš sacīja, ka slepkavībās izmantoti dažādi šaujamieroči, «bet rokraksts bija vienāds. Abus gaidīja pie mājām, abus nogalināja ar kontrolšāvienu, ar pieciem šāvieniem, piecas lodes iegāja katrā no viņiem.»

Viņš pieļāva, ka slepkavības varētu būt savstarpēji koordinētas, ja tās neveica vieni un tie paši cilvēki.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks uzsvēra, ka tiesībsargājošās institūcijas izskatīs visas versijas par šīm slepkavībām - gan sadzīves, gan biznesa, gan visticamāko - sabiedriski politisko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu