Vācija un Igaunija vienojas par sadarbību mediju jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas un Igaunijas ārlietu ministri piektdien parakstījuši kopīgu deklarāciju par sadarbību mediju jomā, cīņu pret propagandu un dezinformāciju, ziņo izdevums «Äripäev Online».

Sadarbības mērķis ir uzlabot Igaunijas krieviski runājošo iedzīvotāju iespējas piekļūt informācijai, kopīgā preses konferencē ar Igaunijas kolēģi Keitu Pentusu-Rozimannusu norādīja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

Vienošanās paredz celt žurnālistu profesionalitāti, sevišķi, nodrošinot viņiem dažādas mācību un attīstības iespējas Vācijā.

Vācija arī solījusi atbalstīt Igaunijas raidorganizāciju ERR jauna krievu valodā raidoša kanāla attīstīšanā un paudusi gatavību dalīties ar raidorganizācijas «Deutsche Welle» programmām krievu valodā.

«Demokrātiskās valstīs pret propagandu nevar cīnīties ar antipropagandu, bet spēks slēpjas brīvā un neatkarīgā presē un mediju daudzveidībā,» norādīja Šteinmeiers.

Ministri uzsvēra, ka cieša un laba sadarbība starp abām valstīm ir svarīga arī aizsardzības jomā un ekonomikā, kā arī apsprieda situāciju Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu