ANO: Ukrainas austrumos bojāgājušo skaits pārsniedz 6100

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumos kopš bruņotā konflikta izcelšanās pērnā gada aprīlī ir nogalināti vairāk nekā 6100 cilvēku, piektdien paziņoja ANO augstā komisāra cilvēktiesību jautājumos birojs, kas pauda pieaugošas bažas par to, ka noslēgtās pamiera vienošanās pārkāpumi arvien vairāk pasliktinās cilvēktiesību situāciju Ukrainas austrumos.

Ženēvā bāzētais birojs piektdien paziņoja, ka vismaz 6116 cilvēki ir zaudējuši dzīvību gadu ilgušajā bruņotajā konfliktā. 15 474 cilvēki tajā ievainoti.

Birojs piebilda, ka reālais konflikta upuru skaits varētu būt vēl lielāks.

Marta sākumā ANO augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos, Jordānijas princis Zeids Raads al Huseins paziņoja, ka Ukrainas konfliktā bojāgājušo skaits pārsniedz 6000.

Piektdien ANO paspārnē esošā institūcija norādīja, ka kopš šā gada sākuma Ukrainas austrumos - gan valdības spēku, gan prokrievisko separātistu - apmēram 400 civiliedzīvotāju ir gājuši bojā nekritiski izvērtētā apdzīvoto vietu apšaudīšanā vai arī sauszemes mīnu un nesprāgušas artilērijas eksplozijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu