Japānas iedzīvotāju skaits nokrītas līdz 15 gadu zemākajai atzīmei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas iedzīvotāju skaits ir sarucis ceturto gadu pēc kārtas, sasniedzot līmeni, kādā tas bija 2000.gadā, bet ceturto daļu Japānas sabiedrības pašlaik veido vismaz 65 gadu vecumu sasnieguši cilvēki, liecina valdības sniegtā informācija.

Japānas iedzīvotāju skaits pagājušā gada 1.oktobrī sasniedza 127,983 miljonus, kas bija par 215 tūkstošiem jeb 0,17% mazāk nekā gadu iepriekš. Valdības publicētajos datos ir ieskaitīti arī ārvalstnieki, kas ilgstoši dzīvo Japānā.

Vismaz 65 gadu vecumu sasniegušo cilvēku skaits gada laikā pieauga par 1,1 miljonu un sasniedza 33 miljonus cilvēku. Pašlaik Japānā uz diviem vecāka gadagājuma cilvēkiem ir viens bērns un pusaudzis līdz 14 gadu vecumam.

Demogrāfiskās izmaiņas ir saistītas ar zemas dzimstības un liela sagaidāmā dzīves ilguma apvienojumu.

Japānas straujā sabiedrības novecošanās rada lielu satraukumu politikas veidotāju vidū, kam ir jāmēģina nodrošināt, ka arvien sarūkošā darbspējas vecuma grupa spēj samaksāt par pieaugošo pensionāru skaitu.

Valstī ir ļoti neliela imigrācija. Visi ierosinājumi par robežu atvēršanu jauniem darbiniekiem, kas palīdzētu samazināt iedzīvotāju vecuma grupu lieluma atšķirības, sabiedrībā izraisa spēcīgu pretreakciju.

Tiek prognozēts, ka līdz 2060.gadam Japānas iedzīvotāju skaits saruks līdz 86,7 miljoniem eiro, bet vismaz 65 gadu vecumu sasniegušo iedzīvotāju īpatsvars sabiedrībā sasniegs nepilnus 40%, liecina valdības prognozes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu