Vācijas dzelzceļnieku arodbiedrība: Streiks ir neizbēgams

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc sarunu izgāšanās ar dzelzceļa uzņēmumu «Deutsche Bahn» (DB) Vācijas arodbiedrība, kas pārstāv lokomotīvju mašīnistus, piedraudējusi, ka nākamnedēļ gaidāmi jauni streiki.

Arodbiedrības GDL vadītājs Klauss Veselskis piektdien paziņoja, ka sarunas ar DB bijušas neveiksmīgas un ka jau nākamnedēļ var sākties jauns streiks.

Viņš piebilda, ka streika datums un ilgums tikšot paziņots savlaicīgi, lai pasažieriem būtu iespēja izvelēties alternatīvus pārvietošanās veidus.

Jau pērn nespēja panākt vienošanos starp mašīnistiem un DB noveda pie vairākiem streikiem, kas ietekmēja 5,5 miljonus cilvēku un radīja vairāk nekā 150 miljonus eiro lielus zaudējumus.

Ja dzelzceļnieki izlems streikot arī nākamnedēļ, tas jau būs septītais streiks šajā kampaņā.

Veselskis sarunu neveiksmē vaino DB piekopto «novilcināšanas taktiku», norādot, ka uzņēmums esot gatavs piedāvāt «šampanieti vadībai un sausu maizi vilcienu apkalpēm».

GDL pieprasa algu paaugstināšanu par pieciem procentiem un darba nedēļas saīsināšanu par stundu. Arodbiedrība pieprasa arī tiesības sarunās pārstāvēt visus darbiniekus, kas apkalpo vilcienus, nevis tikai mašīnistus un lokomotīvju apkopes inženierus.

Pagaidām nav skaidrs, vai 27.aprīlī paredzētā nākamā sarunu kārta notiks.

DB personāla daļas direktors Ulrihs Vēbers norādījis, ka streiku turpināšana šobrīd neesot pareizā rīcība.

«Mēs atrodamies metru no finiša līnijas, un uz galda ir risinājumu un labu piedāvājumu pakete,» uzsvēra Vēbers. «GDL līderu uzvedību nav iespējams izskaidrot, ņemot vērā situāciju sarunās.»

Arī DB pārstāve atzina, ka arodbiedrības paziņojums esot «neaptverams».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu