Pāvests aicina pasauli palīdzēt Itālijai risināt nelegālo imigrantu krīzi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien aicinājis starptautisko sabiedrību rīkoties, lai risinātu krīzi, kuru izraisījis to nelegālo imigrantu skaita straujais pieaugums, kas cenšas šķērsot Vidusjūru, lai sasniegtu Itāliju.

Kā ziņots, tikai šonedēļ Itālijas piekrasti sasniedza 11 000 nelegālo imigrantu, kas cenšas nokļūt Eiropā, lai tur pieprasītu patvērumu. Tajā pašā laikā vairāk nekā 450 bēgļu šajā ceļā šonedēļ gājuši bojā.

Sestdienas rītā Sicīlijā izcēlās vēl vairāk nekā 450 nelegālie imigranti.

«Vēlos izteikt pateicību Itālijai par tās pūlēm un to daudzo imigrantu uzņemšanu, kas meklē patvērumu un riskē ar savām dzīvībām,» sacīja pāvests.

Taču vienlaikus viņš norādīja: «Ir acīmredzami, ka šīs parādības mērogi prasa daudz lielāku iesaistīšanos.»

«Mēs nedrīkstam rimties savos centienos izlūgties aktīvāku reakciju Eiropas un starptautiskā līmenī,» uzsvēra katoļu baznīcas galva.

Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā, pirmo reizi oficiāli tiekoties ar jauno Itālijas prezidentu Serdžo Matarellu.

«Šīs salauztās dzīves grauj starptautiskās sabiedrības pašcieņu un draud ar mūsu cilvēcības zaudēšanu,» savukārt atzina Matarella.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu