Krievijā uz Vāciju startē nacionālistu sarīkotais autopārbrauciens

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Maskavā sestdien startējusi autokolonna, kurā aptuveni 100 krievu nacionālistu uzsākuši braucienu uz Vāciju, tādējādi atzīmējot 70.gadadienu kopš uzvaras pār nacismu.

Autokolonnu, kurā ir arī Otrā pasaules kara laika spēkrati, organizējusi Krievijas Brīvprātīgo asociācija Bruņoto spēku atbalstam. Asociācija izveidota vēl komunistiskā režīma laikā, un tās mērķis ir nodarboties ar Krievijas pilsoņu «patriotisko audzināšanu», kā arī atbalstīt bruņotos spēkus un iesaistīties civilajā aizsardzībā.

Paredzēts, ka pārbrauciena «Uzvaras ceļš» maršruts vedīs no Maskavas caur Baltkrieviju un Poliju un 9.maijā, ko Krievijā atzīmē kā tā dēvēto Uzvaras dienu, noslēgsies Torgavā, kur 1945.gada 25.aprīlī satikās PSRS un ASV armijas.

Kā ziņots, līdzīgu pārbraucienu gatavojas rīkot arī Krievijas motociklistu banda «Nakts vilki».

Šī iecere izsaukusi sašutumu Polijā, kuras teritoriju gatavojas šķērsot šī Kremļa atbalstītā protofašistiskā grupējuma locekļi. Satraukumu šī akcija izsaukusi arī Vācijas varasiestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu