Ukraina uzskaita Krievijas karaspēka vienības, kas atrodas tās teritorijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Averin / RIA Novosti

Ukrainas armijas štāba priekšnieks sestdien pirmo reizi nosauca vairās konkrētas Krievijas armijas vienības, kas, kā tiek uzskatīts, Ukrainas austrumos kopā ar prokrieviskajiem separātistiem cīnās pret Ukrainas centrālās valdības spēkiem.

«Regulārās Krievijas armijas karavīri joprojām ir Ukrainā», neskatoties uz pamiera vienošanos, kas parakstīta februārī un paredzēja ārvalstu kaujinieku izvešanu no frontes, Ukrainas Aizsardzības ministrijas publicētā intervijā paziņoja Viktors Muženko.

Krievija vairākkārt ir noliegusi Ukrainas un Rietumu apgalvojumu, ka tā apbruņo un sūta karavīrus, lai palīdzētu separātistiem, kas ir pārņēmuši savā kontrolē teritorijas Ukrainas austrumos.

Muženko uzstāja, ka

«mums ir visu Krievijas vienību informācija, kur tās ir izvietotas, to skaitu un bruņojumu».

Viņš paziņoja, ka Ukrainā atrodas Krievijas armijas 15.Mehanizētā kājnieku brigāde, 8.Mehanizētā kājnieku brigāde, 331.Gaisa desantnieku pulks un 98.Gaisa desantnieku divīzija.

Ukrainas armijas štāba priekšnieks apgalvoja, ka viņam esot pierādījumi, ka

Krievijas armijas karavīri ir cīnījušies trīs sadursmēs Ukrainas austrumos februārī, arī smagajā kaujā par dzelzceļa mezgla pilsētu Debaļcevu,

kuru tagad kontrolē separātisti.

Francijas un Vācijas kā vidutāju panāktā pamiera vienošanās tika noslēgta 12.februārī, tomēr smagas apšaudes uz frontes līnijas starp Ukrainas valdības un prokrieviskajiem spēkiem joprojām notiek Ukrainas austrumos.

Gadu ilgajās kaujās Ukrainas austrumos gājuši bojā vairāk nekā 6000 cilvēku, liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas dati.

Neskatoties uz Rietumvalstu atkārtotām aizdomām, nekādi pārliecinoši pierādījumi Krievijas iesaistei kaujās nav gūti. Krievija saka, ka, ja arī kāds Krievijas pilsonis ir iesaistīts kaujās, tad viņš ir brīvprātīgais, kas uz Ukrainu devies bez valsts atbalsta.

Tomēr neatkarīgi militārie eksperti apgalvo, ka ir būtiski pierādījumi par modernu bruņojumu, ko izmanto nemiernieki, un citām pazīmēm par profesionāļu iesaistē konfliktā, kas tiek uzdots par pilsoņu nemieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu