Lukašenko 9.maijā uz Maskavu nebrauks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / RIA Novosti

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko piedalīsies 9.maija Uzvaras dienas parādē Minskā, nevis Maskavā, kā bija plānots iepriekš.

«Mums 9.maijā pašiem ir sava tāda pati parāde kā Maskavā. Neviens, izņemot galveno komandieri, nevar pieņemt parādi,» sestdien Minskā paziņoja Lukašenko, kura teikto citēja Baltkrievijas ziņu aģentūra «Belta».

Baltkrievijas prezidents ir norādījis, ka 7.-8.maijā plāno piedalīties svinīgajās svinībās Maskavā par godu 70.gadadienai kopš uzvaras pār nacistisko Vāciju.

Vienlaikus Lukašenko uzsvēra, ka neatbalsta politiķus, «kuri pašlaik ambiciozi atsakās braukt uz svinībām Maskavā, lai gan iepriekš to bija solījuši». «Cita lieta ir tad, ja esi aizņemts savā valstī,» piebilda Baltkrievijas prezidents, kurš iepriekš bija Uzvaras dienas svinību Maskavā viesu sarakstā.

Tāpat sestdien izskanēja, ka Lukašenko ir apstiprinājis jaunu Uzvaras dienas nacionālo simbolu - baltkrievu karoga krāsu - zaļa un sarkana - lentīti ar ābeļziedu. Plānots, ka šīs lentītes palīdzēs izskaust oranžmelno Georga lentīšu izplatīšanu valstī.

Portāls «by24.org» vēstīja, ka ar centralizētu jaunā simbola izplatīšanu nodarbojas Mogiļevas uzņēmums «Lenta», kura meistari saražo 10 tūkstošus aksesuāra dienā, bet pašlaik ar tirdzniecības tīkliem, institūcijām un organizācijām noslēgti līgumi par vairāk nekā 100 tūkstošu ābeļzieda lentīšu izplatīšanu.

Jauno Baltkrievijas Uzvaras dienas simbolu šogad janvārī prezentēja Baltkrievijas Jauniešu savienības kongresā, kad to pozitīvi novērtēja arī Lukašenko.

Anonīmi avoti varas institūcijās atklājuši, ka šogad tirdzniecības tīklos stingri tiks kontrolēta Georga lentīšu izplatīšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu