Spānijas premjers: izmeklēšana pret bijušo SVF vadītāju kaitē valdošajai partijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs sestdien atzina, ka izmeklēšana pret bijušo Spānijas valdības ministru un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Rodrigo Rato aizdomās par krāpšanu un naudas atmazgāšanu kaitē viņa vadītajai Tautas partijai pirms šogad gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Rahojs sestdien sacīja, ka izmeklēšana pret Rato «īpaši skar Tautas partiju», jo bijušais ministrs «ir bijis viens no mūsu nozīmīgākajām vērtībām».

Rato, kuru uz īsu brīdi šonedēļ aizturēja policija, kas veica kratīšanu viņa dzīves un darba vietā, bija ekonomikas ministrs un vicepremjers konservatīvā Spānijas premjerministra Hosē Marijas Asnara valdības laikā 1996.-2004.gadā. Daudzi uzskatīja viņu par potenciālu Asnara pēcteci.

2004.-2007.gadā Rato vadīja SVF.

Piektdien protestētāji pulcējās pie Tautas partijas galvenā biroja Madridē, bet Spānijas prokuratūra deva rīkojumu bloķēt Rato bankas kontus.

Spānijas parlamenta vēlēšanas gaidāmas decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu