Lībijas piekrastē avarējis kuģis ar 700 imigrantiem

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūrā Lībijas piekrastē naktī uz svētdienu apgāzies kuģis ar aptuveni 700 imigrantiem, no kuriem izglābties izdevies vien nedaudziem, pavēstīja amatpersonas.

(Papildināts viss teksts.)

Kā informēja Itālijas krasta apsardze, izdzīvojuši tikai 28 cilvēki. Atbilstoši viņu teiktajam uz zvejas kuģa bijuši aptuveni 700 cilvēku, apliecināja amatpersonas.

«Šķiet, ka šis ir slaktiņš ar vislielāko upuru skaitu, kāds Vidusjūrā jelkad pieredzēts,» sacīja ANO bēgļu aģentūras (UNHCR) preses sekretāre Karlota Sami.

Sakarā ar traģēdiju Eiropas Savienība (ES) izsludinājusi ārkārtas ārlietu un iekšlietu ministru sanāksmi.

Itālijas un Maltas krasta apsardzes dienesti ap pusnakti uztvēruši trauksmes signālu. Tobrīd kuģis atradies 126 kilometru attālumā no Lībijas krasta un 177 kilometru attālumā no Itālijai piederošās Lampedūzas.

Itālijas krasta apsardze instruējusi netālu esošo tirdzniecības kuģi doties uz avārijas vietu. Kad zem Portugāles karoga reģistrētais kuģis «King Jacob» ieradies nelaimes vietā, migrantu kuģis apgāzies, domājams, tāpēc, ka šausmu pārņemtie pasažieri metušies uz vienu kuģa pusi, lai pēc iespējas ātrāk tiktu no tā nost.

Traģēdijas apvidu pārmeklējuši 17 kuģi, tomēr līdz šim izdevies atrast tikai 24 līķus, apliecināja krasta apsardzes pārstāvji.

Pāvests Francisks mudināja ES līderus rīkoties apņēmīgi, lai nepieļautu cilvēku bojāeju.

«Šie vīrieši un sievietes ir tādi kā mēs, brāļi, kas meklē labāku dzīvi,» uzrunājot ticīgos Vatikāna Svētā Pētera laukumā, sacīja pāvests. Viņš arī mudināja līderus «rīkoties apņēmīgi un ātri, lai nepieļautu šādu traģēdiju atkārtošanos.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu