Norvēģija pieprasa paskaidrojumus par Krievijas vicepremjera Rogozina vizīti Špicbergenā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Norvēģija ir pieprasījusi Krievijas paskaidrojumus saistībā ar Krievijas vicepremjera Dmitrija Rogozina apmeklējumu Špicbergenas (Svalbāras) arhipelāgā, kurš pieder Norvēģijai, vēsta interneta ziņu izdevums «BarentsObserver».

Izdevums atgādināja, ka Rogozins no pērnā gada ir pakļauts Eiropas Savienības (ES) un Norvēģijas noteiktām sankcijām pret Krieviju saistībā ar tās agresiju Ukrainā.

«Mēs skaidri paziņojām Krievijas vēstniecībai Oslo, ka sankciju sarakstā ietverto cilvēku parādīšanās Svalbārā ir nevēlama,» izdevumam «BarentsObserver» pavēstīja Norvēģijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Frode Andersens.

«Rogozina vizīte Svalbārā izraisa nožēlu, un mēs esam vērsušies pie Krievijas varas iestādēm, prasot paskaidrojumus,» atzīmēja Norvēģijas diplomāts.

«Vēl nav skaidrs, kā Rogozins devās uz Svalbāru. Iespējams, ka viņš ieradās [reģiona galvaspilsētas] Longjerbīenes lidostā ar Krievijas čārterreisa lidmašīnu. Vicepremjers ceļoja kopā Ņencu autonomā apvidus gubernatoru Igoru Košinu, kura preses dienests paziņoja, ka no Svalbāras viņi devušies uz Ziemeļpolu,» rakstīja «BarentsObserver».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu