Spānijā aizdomās par skolotāja nogalināšanu aiztur pusaudzi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas policija pirmdien paziņoja, ka ir aizturēts 13 gadus vecs zēns, kurš tiek turēts aizdomās par skolotāja aizstājēja nogalināšanu un vēl četru cilvēku ievainošanu skolā Barselonā.

Aizdomas turēto, kura vārds netiek atklāts, policija aizturēja pēc uzbrukuma. Viņam nedraud kriminālapsūdzības, jo viņš nav sasniedzis 14 gadu vecumu.

Tomēr policijas preses pārstāvis atteicās apstiprināt, vai vārdā nenosauktais zēns ir skolas Barselonas strādnieku šķiras skolēns. Citi skolēni pēc uzbrukuma atklāja, ka zēns ir mācījies viņu skolā, bet bijis vientuļnieks un citi par viņu ņirgājušies, tomēr problēmu skolā zēnam neesot bijis.

Uzbrukums notika neilgi pēc mācību sākuma.

Policijas preses pārstāve informēja, ka zēnam bija stops un mačete, tomēr viņa nevarēja precizēt, kurš ierocis izraisīja vīrieša nāvi.

Izmeklēšana ir slepena, tādēļ policijas pārstāve, kura runāja anonīmi, jo nav pilnvarota saziņai ar medijiem, nevar atklāt detalizētāku informāciju.

Barselonas prokuratūras pārstāvis Hosē Migels Komanī informēja, ka aizturētais zēns ir nogādāts slimnīcā psihiatriskai pārbaudei.

«Viņš bija ļoti satraucies un runāja dīvai un nesakarīgi,» viņš teica un piebilda, ka pārbaudē tiks noskaidrots, vai zēnam ir psihiska rakstura problēmas vai arī viņš tās simulē.

Vēl divi skolēni un divi skolotāji tika ievainoti uzbrukumā.

Skolēni atklāja, ka nogalinātais skolotājs apmēram nedēļu skolā aizstājis citu pedagogu.

Uzbrukums notika publiskā skolā, kur mācās 12-16 gadus veci bērni. Pēc uzbrukuma vecāko un skolēni pulcējās pie skolas un klusējot apskāva viens otru.

Spānijas likumi noteic, ka par 14 gadiem jaunākus bērnus nevar ieslodzīt cietumā vai jauniešu aizturēšanas centrā. Viņus var nosūtīt uz garīgās veselības aprūpes iestādēm.

Reģionālās policijas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms, jo nav pilnvarots runāt ar plašsaziņas līdzekļiem, norādīja, ka ir pāragri spriest, vai uzbrukums ir mēģinājums kopēt 1999.gada 20.aprīļa ASV Kolorado štata Kolumbainas vidusskolas slaktiņu, kad tika nogalināti 22 skolēni un skolotājs.

Tamlīdzīgi uzbrukumu Spānijā ir retums.

2012.gadā Spānijā novērsa 21 gadu veca vīrieša plānotu uzbrukumu, kurā viņš vēlējās imitēt Kolumbainas slaktiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu