Lietuvas aizsardzības ministrs un armijas komandieris devušies oficiālā vizītē uz Ukrainu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks un Bruņoto spēku pavēlnieks ģenerālmajors Jons Vītauts Žuks pirmdien kopā ar delegācijām devušies oficiālā vizītē uz Ukrainu.

Oleks Kijevā tiksies ar Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes priekšsēdētāju Oleksandru Turčinovu un Ukrainas drošības padomes priekšnieku Valentīnu Naļivaičenko. Ministram un Bruņoto spēku pavēlniekam paredzētas arī tikšanās ar Ukrainas aizsardzības ministru Stepanu Poltoraku un Ukrainas ģenerālštāba priekšnieku Viktoru Muženko.

Abu valstu pārstāvji spriedīs par drošības situāciju Ukrainā, Ukrainas vajadzībām un Lietuvas un citu Rietumvalstu atbalstu Ukrainas aizsardzības sistēmas reformēšanā, par trīspusējās Lietuvas, Polijas un Ukrainas brigādes LITPOLUKRBRIG projekta attīstību un citiem divpusējās un daudzpusējās sadarbības jautājumiem.

Otrdien aizsardzības ministra vadītā delegācija apmeklēs arī Ivanofrankivskas apgabalu, kur tiksies ar gubernatoru Olehu Hončaruku un pilsētas mēru Viktoru Anuškeviču.

Oleks Ukrainā piedalīsies NATO nedēļas atklāšanas pasākumos un runās Ukrainas Nacionālās aizsardzības universitātē.

NATO nedēļas programmu organizē un koordinē NATO aizsardzības koledža un NATO publiskās diplomātijas struktūrvienība Ukrainā sadarbībā ar Lietuvas vēstniecību, kas pilda NATO kontaktvēstniecības funkcijas, kā arī Ukrainas iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu