Tusks sasauc ārkārtas ES samitu nelegālās migrācijas jautājumu apspriešanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN THYS / AFP

Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidents Donalds Tusks ceturtdien ir sasaucis ārkārtas samitu, kurā apspriedīs nelegālās migrācijas jautājumu pēc tam, kad ap 700 nelegālu migrantu aizgāja bojā kuģa katastrofā Vidusjūrā.

«Es esmu nolēmis šajā ceturtdienā sasaukt ārkārtas Eiropadomes samitu, lai risinātu situāciju Vidusjūrā,» mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja Tusks.

«Situācija Vidusjūrā ir dramatiska,» vēlāk videopaziņojumā uzsvēra Tusks.

«Mēs tā nevaram turpināt, mēs nevaram pieņemt, ka simtiem cilvēku mirst, cenšoties šķērsot jūru uz Eiropu,» viņš piebilda.

«Es neparedzu nekādus ātrus risinājumus migrācijas galvenajiem cēloņiem, jo tādu nav. Ja tādi būtu bijusi, mēs tos jau sen būtu izmantojuši,» sacīja Tusks.

Atbalstu ārkārtas samita sasaukšanai ir izteikuši Itālijas premjerministrs Mateo Renci, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons un Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs.

Jau ziņots, ka Lībijas piekrastes tuvumā svētdienas naktī nogrima zvejas kuģis ar nelegāliem migrantiem, un tā katastrofā var būt gājuši bojā ap 700 cilvēku, bet ir izglābti 28. Ja šāds bojāgājušo skaits apstiprināsies, tā būs līdz šim lielākā migrantu kuģa katastrofa Vidusjūrā upuru skaita ziņā.

Kuģis, kas no Lībijas mēģināja sasniegt Itāliju, nogrima apmēram 96 kilometrus no Lībijas piekrastes un 193 kilometrus uz dienvidiem no Itālijai piederošas Lampedūzas salas.

Pirms tam vienas nedēļas laikā notika divas migrantu kuģu katastrofas, kurās gājuši bojā ap 450 cilvēku.

Kopš gada sākuma Vidusjūrā starp Lībiju un Itāliju ir noslīkuši ap 1500 nelegālo migrantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu