Itālija apsver «intervenci» pret cilvēku kontrabandistiem Lībijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālija pēta iespējas veikt «mērķtiecīgas intervences» pret cilvēku kontrabandistiem Lībijā, kuri veicina straujo imigrantu pieplūdumu pāri Vidusjūrai, pirmdien paziņojis Itālijas premjerministrs Mateo Renci.

«Hipotēze par militāro intervenci [lai stabilizētu Lībiju] netiek apspriesta, bet ir iespējamas mērķtiecīgas intervences, lai iznīcinātu noziedzīgos grupējumus,» sacīja Renci.

«Mēs domājam par uzbrukumiem nāves bandām, uzbrukumiem vergu tirgotājiem [cilvēku kontrabandistiem],» norādījis Itālijas premjers, piebilstot, ka Aizsardzības ministrijas eksperti izskata visas iespējas.

Par iespēju veikt ierobežotas militāras operācijas pret cilvēku kontrabandas tīkliem pagājušajā nedēļā pirmoreiz izteicās Itālijas ārlietu ministrs Paolo Džentiloni. Viņš uzskata, ka tās varētu ietilpt sabiedroto kampaņā pret grupējumu «Islāma valsts» Sīrijā un Irākā.

Kārtības atjaunošanu Lībijā Itālija uzskata par galveno risinājumu imigrācijas krīzei Vidusjūras reģionā.

Roma arī izteikusi gatavību vadīt starptautisku miera uzturēšanas misiju savā agrākajā kolonijā, taču tikai gadījumā, ja karojošās puses Lībijā ar ANO starpniecību vienotos par ugunspārtraukšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu