ASV gatavas piešķirt Ukrainai papildu militāro palīdzību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

ASV viceprezidents Džozefs Baidens telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko ir apliecinājis, ka ASV ir gatavas piešķirt Ukrainai kredītgarantijas viena miljarda ASV dolāru (932,6 miljonu eiro) apmērā un papildu palīdzību militārā jomā, otrdien paziņoja Ukrainas prezidentа preses dienests.

«Viceprezidents Baidens informēja par Savienoto Valstu gatavību piešķirt Ukrainai kredītgarantijas viena miljarda ASV dolāru apmērā finansiāla atbalsta ietvaros 2015.gadā. Viņš arī paziņoja par projektu finansēšanu humānās palīdzības sniegšanai piespiedu pārceļotājiem un cietušajiem kara Donbasā rezultātā,» teikts preses dienesta paziņojumā.

Prezidenta preses dienests arī atzīmēja, ka «sarunas dalībnieki koordinēja tālākās darbības aizsardzības jomā, konkrēti - par papildu palīdzības sniegšanu Ukrainai».

Telefonsarunas gaitā Porošenko pateicās Baidenam par ASV karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu un kopīgu militāro mācību «Fearless Guardian 2015» rīkošanu Ļvovas apgabalā, kā arī pateicās par personīgu ieguldījumu šā projekta īstenošanā.

«Tā ir jauna un svarīga lappuse, kas pierādījusi Ukrainas un ASV partnerības stratēģisko līmeni,» sacīja Porošenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu