Porošenko: separātisti bloķē Ukrainas un starptautisko humāno palīdzību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokrieviskie separātisti Austrumukrainā bloķē Ukrainas un starptautiskās humānās palīdzības piegādes Donbasa iedzīvotājiem, paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko telefonsarunā ar ANO ģenerālsekretāru Banu Kimūnu.

Porošenko šajā sarunā sacīja, ka Ukraina sadarbībā ar Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) cenšas nosūtīt humānās palīdzības kravas Donbasa iedzīvotājiem un risināt neatliekamus humānos jautājumus, bet to apgrūtina prokrieviskie kaujinieki.

Kaujinieki bloķē humāno konvoju ar Ukrainas un starptautisko palīdzību pārvietošanos, sarunā ar Banu atzīmēja Porošenko.

Ukrainas prezidents un ANO vadītājs arī vienojās par tālāku pasākumu īstenošanu miera spēku iespējamai izvietošanai Donbasā ANO aizbildnībā.

Bans atzinīgi novērtēja Ukrainas varas iestāžu centienus atrisināt sarežģīto humāno situāciju, kā arī izteica pateicību Ukrainas tautai par palīdzību piespiedu pārceļotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu