ANO: gada laikā Ukrainas bēgļu skaits pārsniedzis 800 tūkstošus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Gada laikā kopš bruņotā konflikta sākuma Donbasā bēgļu skaits no Ukrainas uz ārvalstīm ir pārsniedzis 800 tūkstošus cilvēku, teikts otrdien publicētā ANO ziņojumā.

Tajā arī konstatēts, ka šajā konfliktā nogalināti vairāk nekā seši tūkstoši cilvēku, bet ievainoti vairāk nekā 15 tūkstoši.

«Gada laikā kopš 2014.gada 16.aprīļa Ukrainas austrumos ir gājuši bojā 6616 cilvēki un ievainoti gandrīz 15,5 tūkstoši. Līdz [šā gada] 16.aprīlim pieprasījumus patvēruma, uzturēšanās atļaujas vai cita legāla statusa iegūšanai kaimiņvalstīs iesniedza 800 961 Ukrainas pilsonis,» teikts ANO ziņojumā mikroblogu vietnē «Twitter».

Gandrīz 660 tūkstoši no šiem cilvēkiem oficiāli reģistrējušies Krievijā un 81 tūkstotis - Baltkrievijā.

Ziņojumā arī atzīmēts, ka pēdējās nedēļas laikā bēgļu skaits pieaudzis par 23,6 tūkstošiem.

ANO svētdien ziņoja, ka gada laikā kopš konflikta sākuma 1 228 090 cilvēki, tai skaitā 154 635 bērni, ir aizbēguši no Donbasa uz citiem Ukrainas reģioniem. Pēdējās nedēļas laikā šo iekšēji pārvietoto personu skaits pieaudzis par 15 tūkstošiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu