Krievijas neonacisti svin Hitlera dzimšanas dienu

LETA/EHO MOSKVI
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas policija pirmdienas vakarā kādā klubā, kur notika Trešā reiha fīrera Ādolfa Hitlera dzimšanas dienas balle, arestējusi 40 cilvēkus, vēsta radio «Eho Moskvi».

No 40 cilvēkiem, kas nogādāti policijas nodaļās, 17 sastādīti protokoli par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijai. Ar pārējiem aizturētajiem notikušas profilaktiskas sarunas, pēc tam viņi atbrīvoti.

Pie Maskavas kluba apmeklētājiem atrasti vairāk nekā desmit naži, pneimatiskās pistoles un fīrera portrets, vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

«Aizturētie nacionālisti grasījušies atzīmēt Hitlera dzimšanas dienu, bet par to uzzinājuši tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, kas saietam nav ļāvuši notikt,» aģentūrai pastāstīja informācijas avots.

Aizturēto vidū bijis arī kustības «Russkije» («Krievi») līderis Dmitrijs Demuškins.

Viņš apgalvo - tas, ka pulcēšanās iekritusi šajā datumā, esot sagadīšanās.

Viens no «Krievu maršu» organizētājiem skaidrojis, ka viņš un citi saieta dalībnieki sapulcējušies, lai spriestu par nažu cīņas turnīra gatavošanu.

Savukārt fīrera portretu inscenētai filmēšanai atnesusi telekanāla «Life News» žurnāliste. «Viņai aplaudēja visa zāle,» Demuškins sacīja telekanālam «Doždj».

«Life News» ēterā fīrera portrets parādīts kopā ar citām lietām, ko policisti atraduši pie neonacistiem.

Konfiscēto materiālu vidū bijuši arī karogi ar fašistu simboliku un ekstrēmistu literatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu