Serbijas prezidenta lidmašīna augstumu zaudēja tāpēc, ka otrais pilots izlēja kafiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izmeklēšanā par pēkšņo Serbijas prezidenta lidmašīnas ātruma samazinājumu pagājušajā nedēļā noskaidrots, ka tas radās tādēļ, ka otrais pilots izlēja kafiju uz vadības paneļa.

Izmeklēšanas rezultāti, kas publiskoti otrdien, liecina, ka otrais pilots nejauši aktivizēja «ārkārtas priekšspārna» pogu, kas automātiski ieslēdza autopilotu, un lidmašīna sāka zaudēt augstumu. Poga tika aktivizēta, kad otrais pilots Bojans Zoričs mēģināja noslaucīt uz vadības paneļa turbulences dēļ izlijušo kafiju.

Tiek vēstīts, ka piektdien notikušā incidenta dēļ lidmašīna sāka krist un uz īsu laiku nobloķējās viens no dzinējiem, tomēr galvenajam pilotam izdevās lidmašīnu stabilizēt un tā atgriezās galvaspilsētā Belgradā.

Kad 34 gadus vecā Francija ražotā lidmašīna «Falcon 50» sāka zaudēt augstumu, Serbijas prezidenta Tomislava Nikoloča padomnieki esot «mētāti pa salonu».

Nikoliča preses dienests piektdien paziņoja, ka lidmašīna dzinēja problēmu dēļ atgriezās Belgradā, lai gan bija devusies ceļā uz Vatikānu, kur Serbijas prezidentam bija paredzēta oficiāla vizīte, kas pēc incidenta tika atcelta.

Serbijas aviācijas varas iestādes pirmdien uz laiku apturēja otrā pilota licenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu