Vidusjūras traģēdija: kuģa kapteinis pieļāvis lielu kļūdu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusjūras lielāko migrantu kuģa katastrofu izraisīja kapteiņa kļūdas un fakts, ka kuģis bijis ārkārtīgi pārpildīts, otrdien paziņoja Itālijas prokuratūra.

Sicīlijas pilsētas Katānijas prokuratūra norādīja, ka kuģis pirms apgāšanās ir sadūries ar Portugāles konteinerkuģi, tomēr šā kuģa apkalpe nav vainojama traģēdijas izraisīšanā.

Prokuratūra atklāja, ka

sadursmi izraisīja kapteiņa kļūda, uzņemot nepareizu kursu, kā arī panika uz pārpildītā zvejas kuģa.

Kuģa kapteinis ir 27 gadus vecais Tunisijas pilsonis Mohameds Ali Maleks, kurš ir aizturēts uz aizdomu pamata par slepkavībām, kuģa katastrofas izraisīšanu un nelegālās imigrācijas veicināšanu.

Aizturēts ir arī 25 gadus vecais kuģa apkalpes loceklis no Sīrijas Mahmuds Bihits uz aizdomu pamata par nelegālās imigrācijas veicināšanu.

Prokuratūra norādīja, ka lūgs tiesu abiem aizturētajiem kā drošības līdzekli noteikt apcietinājumu.

Kopā šā kuģa katastrofā ir izglābti 28 cilvēki, tai skaitā abi aizturētie.

Tiek uzskatīts, ka bojā varētu būt gājuši apmēram 800 cilvēku.

Jau ziņots, ka Lībijas piekrastes tuvumā svētdienas naktī nogrima zvejas kuģis ar nelegāliem migrantiem.

Kuģis, kas no Lībijas mēģināja sasniegt Itāliju, nogrima apmēram 96 kilometrus no Lībijas piekrastes un 193 kilometrus uz dienvidiem no Itālijai piederošās Lampedūzas salas.

Pirms tam vienas nedēļas laikā notika divas migrantu kuģu katastrofas, kurās gājuši bojā ap 450 cilvēku.

Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM) otrdien paziņoja, ka, kopš gada sākuma Vidusjūrā ir gājuši bojā vairāk nekā 1750 migranti, kas ir 30 reizes vairāk nekā tajā pašā periodā pērn.

Eiropas Savienības līmenī ir aktualizētas diskusijas par migrācijas jautājumiem, jo arvien vairāk cilvēku sēžas nedrošos, pārblīvētos, bieži vien nelikumīgos kuģos, cerot no konfliktu novārdzinātajām valstīm Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā aizbēgt uz Eiropu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu