Princis Viljams pirms otrā bērna dzimšanas uz laiku atstāj darbu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas troņmantnieks princis Viljams ir priekšlaicīgi pabeidzis apmācības un devies prom no neatliekamās medicīniskās palīdzības helikoptera pilota darba pirms pasaulē gaidāma viņa otrā bērna nākšana, paziņoja karaļnama pārstāvji.

Prinča Viljama oficiālās rezidences Kensingtonas pils preses pārstāvis informēja, ka nākamais mācību kurss sāksies 1.jūnijā.

«Tā kā viņam pagaidām nebūs nekādu tālāku apmācību, kas jāpabeidz līdz viņš atgriezīsies no paternitātes atvaļinājuma, viņš darba pienākumus pie Bonda [sava darba devēja] neatsāks līdz tam laikam un atradīsies bezalgas atvaļinājumā,» viņš teica.

Prinča Viljama un viņa sievas Ketrīnas ģimenē šomēnes gaidāma otrā bērna dzimšana. Jaundzimušais būs ceturtais rindā uz britu karaļnama troni aiz Viljama tēva Čārlza, Viljama un 2013.gadā dzimušā Kembridžas hercogu dēla Džordža.

Viljams jauno darbu sāka martā, tomēr lidojumus glābšanas misijās viņš sāks veikt vēlāk šogad.

Tiek vēstīts, ka viņa darba alga ir 40 tūkstoši Lielbritānijas mārciņu (55,7 tūkstoši eiro), gadā, bet viņš visu nopelnīto ziedos labdarībai.

Viņš tiek uzskatīts par pirmo tiešo troņmantnieku Lielbritānijā, kas strādā civila darba devēja pakļautībā.

Eksperti prognozē, ka karaliskās ģimenes otrās atvases nākšana pasaulē britu ekonomikā ieplūdinās miljoniem mārciņu, bet princeses dzimšana veicinātu ekonomikas izaugsmi vēl vairākus nākamos gadus.

«Ja tā būs meitene, tā ir kā investīcija, kas atmaksāsies medijiem un dizaineriem,» norādīja Mazumtirdzniecības pētījumu centra direktors Džošua Bemfīlds, apkopojot mazumtirgotāju aptaujas rezultātus.

Viņa prognoze liecina, ka Kembridžas hercogu otrais bērns Lielbritānijas ekonomikai sniegs 80 miljonus mārciņu (111 miljonus eiro), no kurām divas trešdaļas veidos pārtikas un dzērienu pārdošana laikā, kad tiks atzīmēta mazuļa dzimšana, bet vienu trešdaļu veidos suvenīru pārdošana.

Līdzīgus pētījumus centrs ir veicis arī par citiem karaliskās ģimenes notikumiem, kā arī par Londonas olimpiskajām spēlēm 2012.gadā.

Prinča Džordža dzimšanas ieguldījums Lielbritānijas ekonomikā tiek mērīts 247 miljonos Lielbritānijas mārciņu (340 miljonos eiro).

Tiek norādīts, ka mazais britu princis īpašu apvērsumu izraisījis mazuļu modes sektorā, jo visi apģērbi, kas redzami viņam mugurā kļūst par pārdošanas hitu.

Prinča Džordža māsas vai brāļa dzimšana gaidāma tuvāko dienu laikā.

Otrdien ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II 89.dzimšanas diena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu