Parīzē aizturēts vīrietis, kas plānojis uzbrukumu baznīcām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas galvaspilsētā Parīzē ir aizturēts vīrietis, kurš plānojis uzbrukumu vienai vai divām baznīcām, trešdien paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

(papildināta ziņa)

Ministrs piebilda, ka aizturētais arī tiek turēts aizdomās par gados jaunas sievietes nogalināšanu Parīzes tuvumā, bet nav zināms, kāda viņam bijusi saistība ar šo sievieti. Slepkavība izdarīta neilgi pirms viņa aizturēšanas.

Vīrietis, kurš tika aizturēts svētdien, bija zināms izlūkdienestiem ar savu vēlmi doties uz Sīriju karot džihādistu pusē. Viņam piederēja «vairāku kara ieroču arsenāls», Kaznēvs sacīja reportieriem.

Aizturētais ir 24 gadus vecs datorzinātņu students, kurš vairākus gadus dzīvojis Francijā un pērn piesaistījis drošības spēku uzmanību.

Aizturēšana notika pēc tam, kad šis vīrietis bija sevi sašāvis un pa telefonu izsauca ātro palīdzību, informēja drošības spēku amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu