Kā ir dzīvot poligāmistu kopienā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Jūtas štatā aptuveni 100 cilvēku dzīvo kopienā, kuru vieno ticība daudzsievības modelim. Mormoņu komūnas dzīvi bildēs iemūžinājuši «Reuters» fotogrāfi.

Kopienā «Akmens» (no angļu valodas «Rock», pilnajā nosaukumā «Rockland Ranch» - Roklendas rančo) parasti mitinās ap 15 ģimeņu. To pārstāvji tic, ka daudzsievība ir atslēga uz laimīgu pēcnāves dzīvi debesīs.

Poligāmijas saknes Jūtas štatā meklējamas 19. gadsimta 40. gados, kad šādu pārliecību tur sāka izplatīt ieceļojušie mormoņi.

Kopienā «Akmens» liels uzsvars tiek likts arī uz fizisku darbu, - šeit dzīvojošie cenšas paši sevi nodrošināt ar vajadzīgo pārtiku un strādā lauksaimniecībā.

Roklendas Rančo tika izveidots pirms gandrīz četriem gadu desmitiem klinšainā vietā. Interesanti, ka daudzas mājas šeit izveidotas tieši klintī - to radīšanai savulaik liktas lietā pat sprāgstvielas. Pēcāk klints iedobēs ievilkta elektrība, ūdens un ierīkotas citas parastās mājās raksturīgās ērtības.

Oficiālā Mormoņu baznīca no daudzsievības prakses atteicās ap 1890. gadu, tomēr poligāmijai joprojām ir gana daudz piekritēju daudzviet pasaulē. Tiek lēsts, ka poligāmiju mūsdienās piekopj ap 37 000 mormoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu