ASV noliedz Krievijas apgalvojumus par ASV karavīru atrašanos Ukrainas austrumos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV noliedz Krievijas amatpersonu apgalvojumus par amerikāņu karavīru atrašanos Ukrainas austrumos, paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Marī Harfa.

«Viņi (ASV karavīri) atrodas Polijas robežas tuvumā Ukrainas rietumos. ASV karavīri pēc Ukrainas uzaicinājuma apmāca Nacionālās gvardes karavīrus,» Harfa sacīja preses konferencē.

Viņa uzsvēra, ka Krievijas amatpersonu paziņojumi par ASV karavīru klātbūtni Ukrainas austrumos ir mēģinājums novērst uzmanību no tā, kas patiesībā notiek Ukrainas austrumu reģionos.

Valsts departamenta preses sekretāre piebilda, ka «Minskas [pamiera] vienošanās noteica pasākumus, kas krieviem jāveic, bet viņi to nedara». Viņa atzīmēja, ka Ukraina panākusi progresu, pildot savas saistības, kuras paredz Minskas vienošanās.

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiāls pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs pirms tam paziņoja žurnālistiem, ka Krievijas militārais resors esot pievērsis uzmanību amerikāņu militāro instruktoru klātbūtnei karadarbības zonās Ukrainas teritorijā.

«Sabiedrības satraukumu vajadzētu izraisīt tam, ka amerikāņu karavīri apmāca Ukrainas nacionālos gvardus uzbrukuma darbībām pilsētas apstākļos. Tikai tas notiek nevis Ļvovas apgabalā Javorovas poligonā, kā rāda Ukrainas telekanāli, bet gan tieši kaujas darbību zonā Mariupoles, Severodoņeckas, Artjomovskas un Volnovahas rajonā,» apgalvoja Krievijas ģenerālis.

Jau ziņots, ka Ļvovas apgabalā 20.aprīlī sākās Ukrainas un ASV komandštābu mācības «Fearless Guardian 2015», kurās piedalās ASV desantnieki un Ukrainas Nacionālās gvardes vienības. Kopīgajās treniņmācībās piedalās 290 amerikāņu desantnieki no ASV armijas 173.gaisa desanta brigādes un apmēram 900 Ukrainas Nacionālās gvardes kaujas vienību karavīri.

Tiek plānots šajās apmācībās sagatavot sešas Ukrainas Nacionālās gvardes rotas un štāba personālu cīņai pret prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos. Amerikāņu instruktori apmācīs Ukrainas karavīrus organizēt aizsardzību, noskaidrot kaujinieku pozīcijas, sniegt medicīnisko palīdzību un reaģēt uz apšaudēm.

Amerikāņu desantnieki, kas piedalās šajās mācībās, ieradās Ukrainā 17.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu