Krievijas parlaments atbalsta ieslodzīto amnestiju pirms 9.maija svinībām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome piektdien atbalstīja prezidenta Vladimira Putina ierosinājumu, ka pirms 9.maija svinībām par godu Padomju Savienības uzvarai par nacistisko Vāciju varētu tikt atbrīvoti tūkstošiem ieslodzīto. Valsts dome ierosinājumu atbalstīja vienbalsīgi.

«Mēs domājam, ka amnestija varētu attiekties uz 60 000 cilvēku, kuri varētu pamest cietumu,» sacīja valdošās partijas «Vienotā Krievija» deputāts Pāvels Krašeņņikovs.

Amnestija attiecas uz personām, kas ir paveikušas sīkos noziegumus, kara veterāniem, nepilngadīgo bērnu vienīgajiem vecākiem, ieslodzītajiem, kuriem ir noteiktas slimības vai invaliditāte, kā arī pret pirmo reizi notiesātajiem.

Likumā tomēr ir paredzēti daudzi izņēmumi, un cilvēktiesību aktīvisti norāda, ka atbrīvoti tiks pavisam nedaudzi cilvēki.

«Tā nav amnestija. Tā ir ņirgāšanas par veselo saprātu un ieslodzītajiem,» uzsvēra ieslodzīto tiesību aizstāve Olga Romanova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu