Olands brīdina par «sekām», ja Francijas pilsonim Indonēzijā tiks izpildīts nāvessods

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien brīdināja, ka Indonēzija saskarsies ar diplomātiskām «sekām», ja izpildīs paredzēto nāvessodu par narkotiku tirdzniecību notiesātajam Francijas pilsonim Seržam Atlouī.

«Ja viņam tiks izpildīts nāvessods, tam būs sekas Francijā un Eiropā, jo mēs nevaram pieņemt šādu soda veidu,» Olands sacīja reportieriem Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, piebilstot, ka «sekas» būs diplomātiska rakstura.

«Mēs vismaz atsauksim vēstnieku no [Indonēzijas galvaspilsētas] Džakartas,» teica prezidents, norādot, ka viņš arī kādu laiku neapmeklētu Indonēziju.

«Mēs rīkosimies ar attiecīgajām valstīm- Austrāliju un Brazīliju, lai panāktu, ka nāvessodi netiek izpildīti,» uzsvēra Olands.

«Mēs saprotam, ka Indonēzija vēlas cīnīties ar narkotiku tirdzniecību, bet šajā gadījumā Seržs Atlouī strādāja laboratorijā un neapzinājās, ka viņš varētu ražot šādu produktu,» viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Indonēzija ir gatava izpildīt nāvessodus septiņiem ārzemniekiem, kas notiesāti par narkotiku noziegumiem, jo viņu apžēlošanas lūgumi prezidentam ir noraidīti.

Starp šiem ārzemniekiem ir divi Austrālijas pilsoņi - narkotiku kontrabandistu bandas «Beli deviņnieks» līderi, kuriem nāvessods piespriests pirms gandrīz 10 gadiem. Viņu apelācijas decembrī un janvārī tika noraidītas.

Pārējie pieci ārzemnieki ir ir no tādām valstīm kā Brazīlija, Francija, Gana un Nigērija. Arī viņu apelācijas ir noraidītas.

Indonēzijā janvārī tika izpildīti nāvessodi sešiem narkotiku noziedzniekiem, tai skaitā pieciem ārzemniekiem. Brazīlija un Nīderlande reaģēja uz savu pilsoņu sodīšanu ar nāvi, atsaucot vēstniekus no Džakartas. Starp ar nāvi sodītajiem bija arī Malāvi, Nigērijas un Vjetnamas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu