Rietumi nespiedīs Krieviju atdot Krimu Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rietumu politiķiem acīmredzot nav nodoma piespiest Krieviju atdot Krimu atpakaļ Ukrainai, paziņojis kādreizējais Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents, uzņēmējdarbības un rūpniecības komisārs Ginters Ferhoigens.

«Man nav radies iespaids, ka Eiropas valstu valdības attiecību normalizēšanu ar Krieviju saistītu ar Krimas atdošanu atpakaļ Ukrainai,» intervijā «Deutsche Welle» pavēstīja Ferhoigens. «Ticamākais, ka Rietumu politiķiem nav nodoma piespiest Maskavu atdot Krimu, jo ir saprotams, ka tas ir izdarāms tikai ar militāra spēka pielietošanu. Taču tā kā neviens negrib militāru iejaukšanos, situācija ir diezgan skaidra.»

Runājot par iespējamo attiecību atjaunošanu ar Krieviju nākotnē, Ferhoigens norādīja, ka sankcijas tiks atceltas, tiklīdz tiks pārtraukta karadarbība Donbasā. Viņš arī pauda pārliecību, ka pašreizējā situācija pagrūdīs Krieviju Eiropas virzienā, jo tā parāda tās neizdevīgo situāciju, atrodoties izolācijā starp Eiropu un Ķīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu