Obama joko par Netanjahu un Klintoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama tradicionālajās Baltā nama Korespondentu asociācijas vakariņās izteica jokus gan par Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu, gan ASV bijušo valsts sekretāri Hilariju Klintoni.

Obama ar komēdijas stāvizrādi vakariņu laikā sestdien vāca naudu jauno žurnālistu stipendijām.

«Nav pārsteigums, ka cilvēki turpina norādīt, kā prezidenta amats ir padarījis mani vecāku. Es izskatos tik vecs, ka [ASV parlamenta apakšpalātas spīkers no Republikāņu partijas] Džons Bēners jau ir uzaicinājis Netanjahu runāt manās bērēs,» teica demokrātu prezidents.

«Man ir kāds draugs. Pirms dažām nedēļām viņa pelnīja miljoniem dolāru gadā, bet tagad viņa dzīvo busiņā Aiovas štatā,» par kandidātes uz izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām 2016.gadā Klintones sākto kampaņu Aiovā, uz kuru viņa devās busiņā teica Obama.

Kopā ar Vašingtonas žurnālistiem vakariņās piedalījās arī Holivudas zvaigznes, tostarp Džeina Fonda, kā arī aktrises Kerija Vašingtona, kas atveido galveno lomu seriālā «Skandāls» («Scandal») par ASV politikas aizkulisēm, un Tea Leoni.

Lai gan lielākā daļa iespējamo republikāņu kandidātu uz prezidenta amatu vakariņās neieradās, Obama par viņiem daudz jokoja.

«Teds Kruss sacīja, ka klimata pārmaiņu noliegšana viņu padara līdzīgu Galilejam,» konservatīvo senatoru un Renesanses laika domātāju pieminēja Obama. «Tas nav īsti izdevies salīdzinājums. Galilejs domāja, ka Zeme griežas ap Sauli. Teds Kruss domā, ka tā griežas ap Tedu Krusu,» turpināja ASV prezidents, kurš jau iepriekš ir izcēlies ar trāpīgiem un asprātīgiem citātiem.

«Mani padomnieki man jautā: «Prezidenta kungs, vai jums ir saraksts ar lērumu lietām, kas jāpaveic pirms nāves?» Es atbildēju: «Man ir kaut kas, kam ir atskaņas ar tādu lērumu,»» stāstīja Obama.

«Pieņemsim izpildvaru imigrācijas jautājumos? Lērums. Jaunas regulas par klimatu? Lērums,» ar humoru savus nepilnos divos prezidenta amata termiņos paveiktos un vēl paveicamos darbus uzskaitīja ASV prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu