ES piešķir zemestrīces izpostītajai Nepālai trīs miljonu eiro ārkārtas palīdzību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) izpildinstitūcija Eiropas Komisija (EK) svētdien piešķīra ārkārtas palīdzību trīs miljonu eiro apmērā Nepālai, kur nedēļas nogalē notikusī 7,8 magnitūdu zemestrīce ir nodarījusi plašus postījumus un prasījusi vairāk nekā trīs tūkstošu cilvēku dzīvības.

Šī palīdzība papildina to, ko jau piedāvājušas atsevišķas ES valstis. EK jau pirms tam nosūtīja humānās palīdzības un civilās aizsardzības ekspertus uz šo krīzes rajonu.

«[Eiropas] Komisijas ārkārtas palīdzība tiks izmantota visneatliekamāko vajadzību apmierināšanai vissmagāk skartajos rajonos, tai skaitā tīra ūdens, medikamentu, ārkārtas patvēruma un telekomunikāciju nodrošināšanai,» teikts EK paziņojumā.

«Es esmu mobilizējis visus mūsu ārkārtas atbildes līdzekļus, lai palīdzētu izdzīvojušajiem un varas iestādēm pēc šīs traģēdijas. Visvairāk nepieciešamas ir mediķu grupas un palīdzības piegādes. Es aicinu visas ES dalībvalstis pievienoties koordinētajai Eiropas atbildei,» sacīja ES krīžu pārvaldības komisārs Krists Stilianidis.

Ir iedarbināts ES Civilās aizsardzības mehānisms, caur kuru vairākas dalībvalstis ir piedāvājušas nosūtīt meklēšanas un glābšanas vienības, ūdens attīrīšanas sistēmas un tehnisko palīdzību.

Jau ziņots, ka zemestrīce ar stiprumu 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas sestdienas pusdienlaikā pēc vietējā laika izraisīja simtiem māju sagrūšanu Nepālā. Tās epicentrs bija pie Lamdžungas apmēram 80 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Nepālas galvaspilsētas Katmandu.

Bojāgājušo skaits šajā zemestrīcē Nepālā ir pieaudzis līdz 3218 cilvēkiem, un vairāk nekā 6500 tajā ir ievainoti. Kaimiņvalstīs zemestrīce prasījusi aptuveni 90 cilvēku dzīvības, tai skaitā vismaz 67 Indijā un 20 Ķīnā.

Šī ir smagākā zemestrīce Nepālas vēsturē kopš 1934.gada, kad astoņu magnitūdu zemestrīce gandrīz pilnībā sagrāva Katmandu, Bhaktapūras un Patanas pilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu