Putins apsūdz ASV Ziemeļkaukāza kaujinieku atbalstīšanā

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsūdzējis ASV tiešā separātistu kaujinieku atbalstīšanā Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā, raksta britu izdevums «Financial Times», komentējot Putina izteikumus Krievijas valsts televīzijā nule pārraidītajā filmā «Prezidents».

«Mūsu specdienesti fiksējuši tiešus kontaktus starp Ziemeļkaukāza kaujiniekiem un amerikāņu īpašo uzdevumu spēkiem Azerbaidžānā,» sacīja Putins. Viņš precizēja, ka šie kontakti esot pamanīti 2000. gadu sākumā.

Laikraksts skaidro, ka šie spriedumi vērsti uz to, «lai attaisnotu Krievijas prezidenta darbības Ukrainā».

Filmā Putins arī apgalvo: par amerikāņu specdienestu atbalstu Ziemeļkaukāza kaujiniekiem viņš pastāstījis toreizējam ASV prezidentam, kurš Putinam solījis, ka viņš tiem sados.

Desmit dienas pēc tam Krievijas Federālais Drošības dienests - PSRS Valsts drošības komitejas mantinieks - saņēmis no amerikāņu kolēģiem vēstuli, sacīja Putins.

«Mums Krievijā bija un ir attiecības ar visiem opozīcijas spēkiem, mēs uzskatām, ka mums ir tiesības to darīt, un mēs to darīsim arī nākotnē,» filmā vēstules saturu atstāstīja Putins.

Šo ASV «atbalstu» Ziemeļkaukāza kaujiniekiem Putins minēja kā piemēru Rietumu valdību sadarbībai ar «teroristiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu