UNICEF: Nepālas zemestrīce skārusi gandrīz miljonu bērnu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Nepālā notikušās postošās zemestrīces ir steidzami nepieciešama palīdzība gandrīz miljonam bērnu, pirmdien paziņoja ANO bērnu aģentūra UNICEF.

«Vismaz 940 tūkstošiem bērnu, kas dzīvo zemestrīces smagi skartos rajonos Nepālā, ir steidzami vajadzīga humānā palīdzība,» teikts UNICEF paziņojumā.

UNICEF brīdināja, ka tūkstošiem bērnu dzīvo bez pajumtes galvaspilsētā Katmandu pēc viņu māju sagrūšanas un viņus apdraud slimības.

«Ierobežota pieeja drošam ūdenim un sanitārijai pakļauj bērnus lielam slimību riskam, kuras izplatās pa ūdeni, un daži bērni var tikt nošķirti no savām ģimenēm,» vēstīja UNICEF.

ANO bērnu aģentūra paziņoja, ka tā nosūta uz Nepālu divas kravas lidmašīnas ar 120 tonnām humānās palīdzības, tostarp medikamentus un aprīkojumu slimnīcām, teltis un segas.

Zemestrīce ar stiprumu 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas sestdienas pusdienlaikā pēc vietējā laika izraisīja daudzu māju un senatnes pieminekļu sagrūšanu, izpostīja ceļus, elektrolīnijas un citu infrastruktūru. Tās epicentrs bija pie Lamdžungas apmēram 80 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Nepālas galvaspilsētas Katmandu.

Bojāgājušo skaits šajā zemestrīcē ir pieaudzis līdz 3617 cilvēkiem, pirmdien paziņoja policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu