Ziemeļīrijas ministrs atkāpjas gejiem veltītu izteikumu dēļ

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļīrijas reģionālās valdības veselības ministrs pirmdien atkāpās saistībā ar saviem izteikumiem, ka viendzimuma pāru bērni pakļauti lielākam pāridarījumu un atstumtības riskam.

Policija sākusi arī izmeklēšanu saistībā ar Džima Velsa komentāriem, kurus viņš veltījis kādai lesbietei savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Savukārt Velss paziņojis, ka viņam un viņa ģimenei uzbrukts sociālajos medijos «dziļi personiskā, ļaunā un dažkārt draudošā veidā».

Viendzimuma laulību jautājums Ziemeļīrijā ir ļoti pretrunīgs. Tā ir vienīgā Apvienotās Karalistes daļa, kurā tās nav atļautas un kurā aizliegti arī aborti.

Ziemeļīrijas reģionālā asambleja pirmdien debatēja par viendzimuma laulību jautājumu, taču iepriekš vietējie politiķi to legalizāciju noraidījuši.

Kaimiņos esošā Īrijas Republika plāno par viendzimuma laulību legalizāciju balsot referendumā nākamajā mēnesī.

Velss, kurš ir stingrs kristietis un pārstāv Demokrātisko Unionistu partiju, pagājušajā nedēļā atvainojās par savu apgalvojumu, ka, «kā to pierāda fakti, homoseksuālās attiecībās noteikti nav jāaudzina bērni».

Pret politiķi ierosināta arī izmeklēšana saistībā ar kādas lesbietes meitas sūdzību. Viņa ziņojusi, ka viņas māte bijusi ļoti apbēdināta pēc sarunas ar Velsu, kurš bija ieradies viņu mājā kampaņas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu