Britu televīziju soda par pārtvertās Latvijas lidmašīnas incidenta pārspīlēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas mediju regulators «OfCom» sodījis telekanālu «Channel 4» par nepatiesas informācijas sniegšanu, ziņojot par pagājušajā gadā britu iznīcinātāju pārtverto Latvijas kravas lidmašīnu, vēsta «International Media Ethics».

Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātāji 29.oktobrī pie Londonas pārtvēra Latvijas kravas lidmašīnu, kas pavadīta uz Stenstedas lidostu.

Krievijā ražotais lidaparāts «Antonov An-26» bija zaudējis sakarus ar gaisa satiksmes kontrolieriem, tas tika pārtverts un pavadīts līdz lidostai, kur policija to aplenca.

«Channel 4» 17.novembra ziņu raidījumā stipri pārspīlējis incidenta nopietnību, turklāt nepatiesi apgalvojot, ka attiecīgais lidaparāts bijis Krievijas.

«OfCom» savā slēdzienā norāda, ka «Channel 4» maldinājis skatītājus un pārkāpis mediju standartus, uzsverot, ka preses ziņām jābūt precīzām un akurātām, īpaši ņemot vērā šā brīža «saspīlējumu starp Rietumiem un Krieviju».

Pēc izteiktā «OfCom» rājiena «Channel 4» publicējis atvainošanos un ziņas atsaukumu.

Stenstedas lidostas preses pārstāvis toreiz skaidroja, ka notikušais ir standarta procedūra gadījumos, kad lidmašīna zaudējusi sakarus ar gaisa satiksmes kontrolieriem.

Lidmašīna pēc nosēšanās tika pārmeklēta un trīs apkalpes locekļi, kas visi bija Lietuvas pilsoņi, iztaujāti. Rezultātā policija neko aizdomīgu nekonstatēja un lidmašīnai tika atļauts turpināt ceļu.

Latvijas aviokompānija «RAF-Avia», kurai pieder lidmašīna, informēja, ka lidmašīna bijusi ceļā no Itālijas uz Birmingemu, kad, ielidojot Lielbritānijas gaisa telpā, zaudējusi kontaktus ar gaisa satiksmes kontrolieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu