Polijas robežsargi neielaiž «Nakts vilkus» savā valstī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Polijas robežsargi pirmdien lieguši iebraukt valstī krievu motociklistu bandas «Nakts vilki» locekļiem, atsaucoties uz pašas bandas interneta vietnē ievietoto informāciju, ziņo Polijas Radio.

«Nakts vilku» grupu apturējuši robežsargi Terespoles robežpunktā.

«Viss. Oficiāli neielaida. Pasludināja par personām «non grata». Runāt nevaram. Mūs pagriež atpakaļ,» teikts bandas mājaslapā.

Kā ziņo radiostacija «Eho Moskvi», šajā grupā esot bijuši desmit «Nakts vilku» dalībnieki.

Kā aģentūrai TASS pastāstījis pārbrauciena vadītājs Andrejs Bobrovskis, atteikumu ieceļot Polijā saņēmuši visi grupas locekļi, nepaskaidrojot iemeslus.

Tagad motociklistu kolonna virzoties uz Brestu, kur otrdien tikšot rīkota preses konference.

Kā ziņots, iepriekš radiostacija «rmf24» vēstīja, ka motociklistu bandas «Nakts vilki» locekļi pa vienam mēģinot šķērsot Polijas robežu, lai pirmdienas pēcpusdienā satiktos Varšavā.

Bandas locekļi, kas rīko pārbraucienu Maskava-Berlīne par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai, Polijas galvaspilsētā plānojuši satikties plkst. 16.00 (plkst. 17.00 pēc Latvijas laika), vēsta «rmf24».

Kāds avots radiostacijai pavēstījis, ka svētdienas pēcpusdienā trīs Krievijas pilsoņi ar Šengenas zonas vīzām jau esot šķērsojuši robežu Terespoles kontrolpunktā, bet divi krievu motociklisti esot parādījušies Slavutičas robežkontroles punktā.

Tajā pašā laikā, kā Polijas Radio pavēstīja Polijas Robežapsardzības dienesta preses sekretāre, vienīgie bandas «Nakts vilki» locekļi, kas šķērsojuši robežu, ir tā grupa, kura sestdien apmeklēja padomju karavīru kapus Braņevā. Taču šī grupa saskaņā ar plānu Poliju jau atstājusi.

Tikmēr neviens «Nakts vilku» organizētā pārbrauciena dalībnieks saskaņā ar Robežapsardzības dienesta informāciju Polijas robežu nav šķērsojis. Robežsargi Terespoles kontrolpunktā gaida ierodamies krievu motociklistu grupu, taču tie neesot bandas «Nakts vilki» locekļi.

Šobrīd nav skaidrs, vai tā ir tā pati grupa, kurai tomēr atteikts iebraukt Polijā.

«Nakts vilku» iecere rīkot pārbraucienu pa Polijas teritoriju izraisījusi sašutumu poļu sabiedrībā, un īpaši izveidotā «Facebook» lapa «Nē bandītu pārbraucienam no Krievijas caur Poliju» savākusi vairāk nekā 10 000 atbalstītāju.

Tikmēr Polijas premjerministre Eva Kopača paziņojusi, ka iecerētais motociklistu pārbrauciens ir «provokācija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu