Pēc raksta par slinkiem studentiem Vācijā profesoram draud ar «sekām»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā Konstances Universitāte pirmdien piedraudējusi kādam savam profesoram ar «sekām» par publikāciju presē, kurā viņš kritizējis studentu slinkumu.

Vācu studentiem «pat jānopūderē dibens un ar lielām rūpēm un sapratni jāpiedod viss slinkums un nekompetence», komentārā prestižajā «Frankfurter Allgemeine Zeitung» sūrojas zooloģijas profesors Aksels Meiers.

Vadības neizdarības dēļ blēdības eksāmenos sasniegušas biedējošu līmeni, viņš norāda.

Profesors publikācijā arī ironizē par to, cik daudzi studenti «pēkšņi saslimst» tieši uz eksāmenu kārtošanas laiku un ir spējīgi uzrādīt ārstu izziņas.

Augstskolas pārstāve sakariem ar presi atzina, ka universitātes locekļiem ir jārunā par negatīviem jautājumiem, bet vienlaikus uzsvēra, ka «šajā gadījumā runa nav par izpausmes brīvību».

Īpašu satraukumu raisot tas, ka publikācijā konkrēti aprakstītas dīvainības kādas studentes eksāmenu kārtošanas gaitā, viņa norādīja. «Universitātei šādi ekstrēmi gadījumi ir jāizmeklē,» viņa uzsvēra.

Profesora minētajā gadījumā kāda studente pirms pirmās eksaminēšanas reizes iesniegusi ārsta izziņu, tomēr vēlāk viņa, kā šķiet, eksāmenu kārtojusi. «Lai vai kā, bet tika iesniegts darbs ar viņas vārdu,» atminas Meiers.

Tas, iespējams, pat varētu saņemt teicamu novērtējumu, tomēr komisija uzskatījusi, ka šo darbu nav iespējams vērtēt, jo studente bijusi «ļoti slima». Otrajā eksaminēšanas reizē viņa izkritusi.

Publikācijā profesors sūrojas par biežajiem gadījumiem, kad eksaminējamo studentu vietā pārbaudījumus kārto citi cilvēki. Tā kā šādas blēdības notiek vienā laidā, eksaminētāji ir spiesti pārbaudīt studentu identitātes apliecības.

Augstskola Meieram piedraudējusi ar «sekām» un solījusi jautājumu izskatīt jaunnedēļ.

Universitātes vicekanclers Ulrihs Rīdigers publiski atvainojies par Meiera izteikumiem.

Vācijā patlaban notiek plašākas debates par lielo studentu skaitu, kuru izglītības procesu vada pārslogoti un nepieejami mācībspēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu