«Russia Today» apsūdz NATO kiberaizsardzības centru Tallinā par dalību info karā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas valsts finansētais finansētais televīzijas kanāls «Russia Today» ir apsūdzējusi Tallinā bāzēto NATO kiberaizsardzības izcilības centru par atbalstu Ukrainas interneta vietnei, kas publicē informāciju par iespējamajiem prokrieviskajiem aktīvistiem Ukrainā

Izcilības centrs norādīja, ka tam nav informācijas par šo vietni un lūgs datu centram izlabot datus.

«Mūsu adrese tiešām tiek izmantota [meklēšanas protokola] »Whois» datos vietnē, ko minēja «Russia Today», bet domēna vārda maiņa nav īpaši sarežģīta, un, diemžēl ikviens tur var ievietot tādus datus, kādu vēlas. Mums ar [šo] vietni nav nekāda sakara,» aģentūrai BSN sacīja izcilības centra sabiedrisko attiecību padomniece Līza Pasta.

«Skatoties uz domēna reģistrācijas vēsturi, «Russia Today» publicēja rakstu tajā pašā dienā, kad persona ar vārdu Oksana Tinko to reģistrēja. Tā ir daļa no plašākas koordinētas kampaņas,» viņa piebilda.

Pasta norādīja, ka centrs šobrīd var tikai lūgt datu centram izlabot datus.

«Russia Today» svētdien publicētā rakstā paziņoja, ka Ukrainas interneta vietne «psb4ukr» ir reģistrē NATO kiberaizsardzības izcilības centra adresē.«Whois» meklētajs norādīja, ka to reģistrējusi kāda Oksana Tinko, kura pārstāv organizāciju «Informnapalm».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu