Lietuvas robežsargi neielaiž valstī trīs Krievijas motociklistus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lietuvas robežsargi pirmdien pēcpusdienā nav ielaiduši valstī trīs Krievijas motociklistus, kas braukuši no Baltkrievijas puses un gribējuši doties uz Krievijas Kaļiņingradas apgabalu.

Kā portālam «Delfi.lt» pastāstījis Lietuvas Valsts robežapsardzes dienesta vadītājs Renats Požēla, motociklistiem Lietuvā nav ļauts iebraukt, jo viņi nav varējuši uzrādīt transportlīdzekļu tehniskās apskates dokumentus.

Krievijas pilsoņi apgalvojuši, ka ir atceļā no motociklistu svētkiem Baltkrievijā uz savām mājām Kaļiņingradā un nepieder pie prokremliskā motociklistu kluba «Nakts vilki», kas rīko pretrunīgi vērtēto braucienu «Maskava-Berlīne» par godu tā dēvētajai Uzvaras dienai.

Braucējiem, kas gribējuši šķērsot Lietuvas robežu Raigardas kontrolpunktā Druskininku pašvaldībā, bijušas Šengenas zonas vīzas.

Kā ziņots, Polija aizliegusi «Nakts vilku» braucienu savā teritorijā un pirmdien šīs valsts robežsargi Terespoles robežpunktā lieguši iebraukt valstī «Nakts vilku» locekļiem. Polijas Robežapsardzības dienesta pārstāvis norādījis, ka desmit motociklisti, kas bija ieradušies no Baltkrievijas, nav atbilduši nepieciešamajiem kritērijiem, lai varētu iebraukt Polijā.

Viņš nav sīkāk paskaidrojis atteikuma iemeslus, bet norādījis, ka personām var tikt liegta iebraukšana, ja trūkst identifikācijas dokumentu, vīzas vai trūkst noteikta brauciena iemesla, un piebildis, ka motociklistu lūgumi šķērsot robežu tiks izskatīti pa vienam kā atsevišķi gadījumi.

Polijas robežsargi brīdinājuši, ka rūpīgas pārbaudes šai laikā gaida ne vien «Nakts vilku» pārstāvjus, bet katru, kas gribēs šķērsot Polijas robežu ar motociklu.

Požēla savukārt pastāstījis, ka Lietuvas robežsargi uztur kontaktus ar kolēģiem Polijā un seko informācijai saistībā ar «Nakts vilkiem».

Iepriekš radiostacija «rmf24» vēstīja, ka «Nakts vilku» locekļi pa vienam mēģinot šķērsot Polijas robežu, lai pirmdien pēcpusdienā satiktos Varšavā.

Pēc atteikuma saņemšanas Terespoles robežpunktā motociklistu kolonna devās uz Baltkrievijas pilsētu Brestu, kas atrodas pie Polijas robežas. Tur otrdien tikšot rīkota preses konference, bet braucienu «Nakts vilku» vietā esot gatavi turpināt «viņu poļu draugi».

«Nakts vilku» iecere rīkot pārbraucienu pa Polijas teritoriju izraisījusi sašutumu poļu sabiedrībā, un īpaši izveidotā «Facebook» lapa «Nē bandītu pārbraucienam no Krievijas caur Poliju» savākusi vairāk nekā 10 000 atbalstītāju.

Polijas premjerministre Eva Kopača un ārlietu ministrs Gžegožs Shetina šo pārbraucienu nosaukuši par provokāciju.

«Nakts vilku» līderis ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiešs sabiedrotais. «Nakts vilki» patrulējuši Krievijas okupētajā Krimā un tur vērsušies pret Ukrainas aktīvistiem, ar to izpelnoties Putina apbalvojumus. Klubs arī atbalstījis aicinājumus anektēt Krimu.

«Nakts vilki» ir arī viens no grupējumiem, kas uzstājas kā Kremļa inspirētās fašistiskās trieciennieku kustības «Antimaidans» dibinātājorganizācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu