Iveta Grigule Eiropas Parlamentā pievienojas Eiropas liberāļu un demokrātu apvienībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule, kas ievēlēta no Latvijas Zemnieku savienības, ir pievienojusies ceturtajai lielākajai EP politiskajai grupai - Eiropas liberāļu un demokrātu apvienībai, informēja Grigule.

Deputāte uzsver, ka viņas izšķiršanos par labu turpmākajam darbam šajā grupā, lai spētu sekmīgāk ietekmēt ES politiku un efektīvi pārstāvēt Latvijas intereses, noteica vairāki aspekti.

«Šo grupu pārstāv Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, kura pārziņā ir digitālais vienotais tirgus, un četri ietekmīgi Eiropas Komisijas komisāri, kuri atbild par transporta, konkurences, tirdzniecības, kā arī tieslietu, patērētāju un dzimumu līdztiesības jautājumiem. Jāuzsver, ka, piemēram, transporta jautājumi pašlaik Latvijai ir ļoti svarīgi gan kopējās tranzīta politikas, gan «Rail Baltic» dzelzceļa būves, gan autoceļu sakārtošanas aspektā, savukārt digitālā tirgus jautājumi, par ko atbildīgs ir bijušais Igaunijas premjers Andruss Ansips, ir viena no Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē prioritātēm. Tāpat šīs politiskās grupas deputāti vada ļoti nozīmīgu parlamenta komiteju, kas atbild par budžetu un reģionālo attīstību, darbu,» stāsta Grigule.

Līdz šim Eiropas liberāļu un demokrātu apvienībā nestrādāja neviens Latvijas pārstāvis, tāpēc iesaistīšanās tajā, pēc deputātes domām, dos lielisku iespēju pārstāvēt Latvijas intereses, darbojoties kopā ar citiem baltiešu deputātiem, tajā skaitā ar Igaunijas valdošās Reformu partijas deputātiem.

Grigule arī atzīst, ka savulaik taisnība bija Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājam Augustam Brigmanim, kurš jau pagājušā gada maijā pēc EP vēlēšanām pauda viedokli, ka viņa varētu strādāt tieši Liberāļu un demokrātu apvienībā, lai gan toreiz tika pieņemts cits lēmums.

Ikviena Eiropas Parlamenta grupa apvieno diezgan plaša uzskatu spektra deputātus, un Eiropas liberāļu un demokrātu apvienības grupa nav izņēmums. Grigule atzīmē, ka ir gatava strādāt vienotā komandā ar citiem šīs grupas deputātiem, taču atsevišķos Latvijai svarīgos jautājumos viņai ir un būs no vairākuma atšķirīgs viedoklis, un viņa balsos tā, kā to liek pārliecība un Latvijas intereses. Grupas vadītājs Gijs Verhofstads par to ir informēts un respektē šādu pozīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu