Dienvidkorejas prāmja «Sewol» kapteinim mūžs cietumā par 304 cilvēku nāvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apelāciju tiesa Dienvidkorejā otrdien atzina pērn aprīlī nogrimušā prāmja «Sewol» kapteini Lī Džunseoku par vainīgu šajā katastrofā bojāgājušo 304 cilvēku slepkavībā aiz tīšas nolaidības un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu.

Valsts dienvidu pilsētā Gvangdžu pieņemtais apelācijas tiesas spriedums atceļ zemākas instances tiesas spriedumu, ar kuru Lī novembrī tika atzīts par vainīgu smagā nolaidībā savu pienākumu pildīšanā un saņēma 36 gadu cietumsodu.

250 no 304 upuriem bija vidusskolas audzēkņi, kas bija devušies organizētā ekskursijā, un viņu tuvinieki bija sašutuši par to, ka tiesa novembrī neatzina Lī par vainīgu slepkavībā.

Apelācijas tiesa pēc prokuroru lūguma izskatīja Lī apsūdzību slepkavībā aiz tīšas nolaidības. Prokurori arī uzskatīja, ka Lī ir jāpiespriež nāvessods, jo kapteinis pametis pasažierus, skaidri zinot, ka viņi ies bojā.

«Kapteiņa Lī bezatbildīgā rīcība noveda pie skolēnu nāves, kuri gāja bojā, nepiepildot savu sapni .. un viņš nedziedināmi ievainoja viņu vecākus,» ziņu aģentūra «Yonhap» citēja apelāciju tiesas spriedumu.

«Viņa rīcība, kas nopietni kaitējusi mūsu valsts tēlam, ir nepiedodama bez jebkāda attaisnojuma,» teikts spriedumā.

Prāmis «Sewol», uz kura bija 476 pasažieri un apkalpes locekļi, pērn 16.aprīlī nogrima pie Džindo salas Dienvidkorejas dienvidu piekrastes tuvumā. Tikai 174 cilvēki tika izglābti.

Prāvā pret 15 prāmja apkalpes locekļiem, kas sākās jūnija vidū Gvangdžu pilsētā, visi izdzīvojušie «Sewol» apkalpes locekļi, kas bija atbildīgi par kuģa navigāciju, tika apsūdzēti nolaidībā un sava pienākuma aizsargāt pasažierus nepildīšanā.

Prāmja kapteinis Lī Džunseoks, galvenais inženieris un divi stūrmaņi tika apsūdzēti slepkavībā aiz tīšas nolaidības par to, ka atstājuši kuģi tā grimšanas laikā, bet devuši rīkojumu pasažieriem palikt kajītēs un sēdvietās.

14 apkalpes locekļiem novembrī tika piespriesti cietumsodi no pieciem līdz 30 gadiem. Apelāciju tiesa tos samazināja līdz cietumsodiem no 18 mēnešiem līdz 12 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu