EDSO: separātistu uzbrukumam Mariupolei varētu būt «katastrofālas sekas»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrumukrainas prokrievisko separātistu uzbrukums Mariupoles pilsētai varētu būt ar «katastrofālām sekām» centieniem panākt konflikta diplomātisku risinājumu, pirmdien paziņoja Eiropas Drošības un sadarbības padomes (EDSO) Parlamentārās asamblejas (PA) prezidents Ilka Kanerva.

Kanerva to paziņoja EDSO PA biroja sanāksmes gaitā Dānijas parlamentā.

«Mani nopietni uztrauc EDSO novērotāju pārskati, kuros ziņots par krasu kauju eskalāciju Mariupoles tuvumā un tanku pārvietošanos netālu. Nelikumīgo separātistu mēģinājums sagrābt šo stratēģiski svarīgo pilsētu būs ne vien līdz šim ļaunākais Minskas vienošanos pārkāpums, bet arī var būt ar katastrofālām sekām centieniem panākt krīzes diplomātisku risinājumu,» sacīja Kanerva.

Viņš piebilda, ka pēdējo nedēļu laikā viņu uztraukuši Ukrainas valdības brīdinājumi par to, ka separātisti gatavo jaunu uzbrukumu, kā arī separātistu neslēpti draudi ieņemt Mariupoli. «Starptautiskajai sabiedrībai ar vārdiem un darbiem ir skaidri jāliek saprast, ka Ukrainas teritoriālās integritātes pārkāpšana netiks pieļauta,» teica Kanerva.

Biroja sēdē, kurā tika apspriesta situācija Ukrainā, EDSO PA prezidenta vietniece Vilija Aleknaite-Abramikiene uzsvēra nepieciešamību nodrošināt EDSO novērotājiem pilnīgu piekļuvi Ukrainas austrumdaļai un Krievijas-Ukrainas robežai kopumā.

Viņa arī aicināja Krievijas varas iestādes atļaut EDSO cilvēktiesību novērotājiem ierasties Krimā, lai savāktu informāciju un publiski paziņotu par situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu